Massage


Klassieke massage

Deze massage richt zich vooral op de spieren en gewrichten. Door strijkingen, knedingen en het uitoefenen van druk wordt er invloed uitgeoefend op het weefsel. Door het verbeteren van de circulatie worden zuurstof en voedingsstoffen beter aangevoerd en de afvalstoffen afgevoerd. Soms is het lichaam ‘vergeten’ hoe ontspanning voelt. Tijdens een massage kan zowel de spanning als de ontspanning bewust ervaren worden.

 

Energetische lichaamsmassage

Deze massage richt zich op de energiestroom van het lichaam. Eventuele verschillen in energie worden hiermee in balans gebracht. Het lichaam is altijd zelf op zoek naar heling, naar evenwicht. Het zelfherstellend vermogen van ons lichaam is ontzagwekkend groot. Massage kan het lichaam bij dit proces krachtig ondersteunen.

 

Voetreflexologie

Het gehele lichaam is terug te vinden op de voeten. Door de voeten te masseren is het mogelijk invloed uit te oefenen op die delen van het lichaam die speciale aandacht nodig hebben of te gevoelig en pijnlijk kunnen zijn, om direct aangeraakt te worden.

 

Bindweefselmassage, lichaamsreflexologie

Bepaalde huidzones op de rug staan in directe verbinding met bepaalde organen (maag, hart, lever, blaas) en spiergroepen. Dat vindt zijn oorzaak in het feit dat vanuit de wervelkolom deze huidzones door dezelfde zenuw worden aangestuurd als het betreffende orgaan en de spier.

Door het bindweefsel te masseren wordt het lichaam aangezet om actief een nieuw evenwicht te vinden.