workshops

Workshop holistische massage

In een kleine groep met een prettige en veilige sfeer, (nog meer) leren masseren en natuurlijk: gemasseerd worden. Naar aanleiding van het thema dat deze dag centraal staat, laat Marjanne een bijpassende massage zien. Je zult verrast zijn door de variatie, geen workshop en geen massage is ooit hetzelfde.

We beginnen met een oefening waardoor je eerst in je eigen lichaam aanwezig kan zijn. Vanuit contact met jezelf kun je er zijn voor de ander. Aandacht wordt besteed aan hoe je als masseur goed zorgt voor jezelf, wat is contact maken en hoe voelt het, hoe ervaar jij het, hoe is het om als masseur alle intentie los te laten?

We gaan in duo’s masseren. Ervaring is niet nodig. De massagegrepen zijn voor iedereen te leren. Het blijft een prachtig ambacht, wat ik graag aan je overdraag.

Je laat zijn wat er is, hoeft niet zoveel ‘te doen’.
Daarmee nodig je de ander uit om te ervaren waar spanning voelbaar is en hoe het lichaam zelf ontspanning vindt.

Masseer je kind

Workshop om te ervaren hoe je je hart handen geeft en je elkaar moeiteloos kunt ontmoeten. Wat je aangereikt krijgt zul je direct thuis kunnen gebruiken, op ieder gewenst moment, met simpele
hulpmiddelen die je gewoon in huis hebt.

Jouw aanraking wordt nieuwsgierige, liefdevolle aandacht, laat zijn wat er is. Zo kan je kind zich helemaal gezien en gehoord voelen. Jullie relatie wordt vitaler.